Hemoroizi, Tratament hemoroizi

Cu privire la aceasta afectiune a hemoroizilor au fost realizate cercetari inca din cele mai vechi timpuri (Hippocrate, Celse, Äeticus), practicandu-se solutii si tratamente ce constau in cauterizare sau ligaturi. Termenul isi are izvorul in greaca veche de la “haima” = sange si “thoos” = scurgere , ce s-ar putea traduce prin “hemoragie”.
In urma numeroaselor cercetari s-a ajuns la concluzia ca hemoroizii nu sunt altceva decat dilatatii de tip varicos ale venelor anorectale, asemanator varicelor de la membrele inferioare si ca nu devin entitati patologice decat in situatia in care se manifesta clinic prin semne, in rest, fiind considerate fenomene morfologice absolut normale.
Aceste dilatatii venoase anale numite hemoroizi devin entitati patologice numai ca urmare a actiunii unor factori patologici care pot fi infectiosi, disendocrini, functionali ori dismetabolici. Ca urmare a actiunii acestor factori se constata alterarea structurii si troficitatii peretelui venelor hemoroidale, fapt ce determina aparitia boli si implicit transformarea dilatatiilor venoase normale in dilatatii patologice.
Hemoroizii apar dupa varsta de 30 de ani datorita deteriorarii tesutului musculo-fibro-elastic, lucru care determina o mobilitate anormala a mijloacelor de fixare a acestora. Datorita presiunii intrarectala crescute, tesutul de fixare se poate rupe, permitand prolabarea (deplasarea) de hemoroizi interni la nivelul canalului anal. Simptomele aparute ca urmare a acestei afectiuni sunt prolapsul si sangerarile.
Boala provocata de hemoroizi prezinta perioade in care simptomele caracteristice sunt prezente si perioade de liniste. Manifestarea bolii nu prezinta o corespondenta intre dimensiunea si manifstarea clinica a hemoroizilor. Marimea acesora fiind independenta de manifestarea simptomelor specificate. Boala hemoroidala prezinta mai multe stadii, clasificate in 4 grade, de-a lungul carora pot aparea o serie de complicatii, clasificate la randul lor in dureroase supurative, hemoragice, si complicatii diverse (de tipul polipilor sau pseudopolipilor hemoroidali).

Ca tratament al afectiunii hemoroizi avem pe cel medicamentos, chirurgical si non-chirurgical (instrumental). Aceste tratamente au mai mult scopul de a fragiliza mucoasa si de a influenta mobilizarea hemoroizilor, decat scopul de a-i indeparta. In prezent sunt utilizate o multime de metode de rezolvare a siptomelor aparute, printre care amintim: scleroterapia, ligatura cu benzi elastice, fotocoagularea in infrarosu, crioterapia, ligatura arteriala hemoroidala, hemoroidoliza galvanica, yag laser–fotocoagulare, diatermocoagularea monopolara, diatermocoagularea bipolara.

Hemoroizi - tratament fara operatie

Tratarea hemoroizilor va avea loc doar in situatia manifestarilor clinice, rolul hemoroizilor fiind de altfel unui bine stabilit. Exista mai multe metode de tratament pentru hemoroizi, pe baza de medicamente, instrumentale si chirurgicale. La clinica noastra tramentele se realizaza utilizand tehnici nonchirurgicale, oferind pacientului avantajul unei vindecari rapide si eficiente. Experienta personalului medical de elita de care dispunem sta la baza reusitei in rezolvarea cazurilor de hemoroizi prin tratamente fara operatie, satisfactia pacientului fiind unul din principiile care sta la baza functionarii Proctoclinic. Mai multe detalii despre tratamentul bolii hemoroidale puteti gasi pe pagina intitulata tratament hemoroizi din cadrul sectiunii servicii.

Ce sunt hemoroizii ?

Afectiunea legata de hemoroizi este una foarte veche si isi are radacina in greaca provenind din cuvantul hemoragie. Ca si tratamente in tratarea de hemoroizi se recomanda cauterizarea sau ligaturile.
Boala provine de la anumite dilatatii ale venelor anorectale, dilatatii asemanatoare varicelor si care devin patologice din momentul aparitiei simptomelor, in rest acesti hemoroizi fiind fenomene absolut normale.
Dilatatiile venoase devin patologice ca urmare a actiunii unor factori infectiosi, disendocrini, dismetabolici sau functionali. Odata cu actiunea acestor factori apar alterari de structura si troficitate ale peretelui dilatatiilor venoase – hemoroizi.
Ca si simptome ale acestei deplasari putem avea prolapsul si sangerarile. In cazul afectiunilor cu hemoroizi, persoanele afectate pot prezenta si perioade de criza dar si perioade de liniste. Boala hemoroizilor nu prezinta o legatura intre marimea acestora si simptomele bolii, manifestarea bolii nedepinzand de marimea hemoroizilor.
Hemoroizii pot aparea chiar de la varsta de 29-30 de ani din cauza deteriorarii suportului de sustinere, fapt ce determina o mobilitate anormala a acestora. De cele mai multe ori din cazua presiunii intrarectale ridicate, suportul acestora se poate rupe ducand la deplasarea de hemoroizi in interiorul canalului anal.

Hemoroizi - motivele aparitiei

Cauza principala a aparitiei hemoroizilor este deteriorarea tesutului de sustinere, prolapsul fiind unul dintre simptomele caracteristice bolii hemoroizi. Fondul genetic este un factor foarte important, acesta contribuind la aparitia acestui fenomen. Netratata, boala hemoroii poate duca la complicatii de nedorit pentru pacieent, complicatii de tip supurativ sau hemoragic insotite de senzatii de durere profunda. Despre gradele de evolutie ale bolii puteti citi mai multe detalii pe pagina hemoroizi a site-ului nostru.

 
 
Clinica   |    Echipa   |    Aparatura   |    Articole   |    Emisiuni TV
     

Aparatura medicala

    Progresele inregistrate de medicina moderna in ultimii ani isi au fundamentul in implementarea in diagnosticul si tratamentul bolilor a celor mai noi tehnologii descoperite in diverse domenii ca: ultrasunetele, radiatiile electromagnetice, fibrele optice, modularea curentului electric, etc. si mai ales in informatica, prin cele doua ramuri ale sale – componentele hardware si aplicatiile software.

    Aceste progrese au facut posibila atat depistarea din timp a multor afectiuni cat si aplicarea unor metode de tratament mai eficiente, cu rezultate foarte bune in contextul unei suferinte postterapeutice mult mai redusa pentru bolnav, fata de metodele utilizate clasic.

    Intrucat precizia diagnosticului si eficacitatea tratamentului se bazeaza in zilele noastre din ce in ce mai mult pe aparatura medicala, a fost considerata esentiala achizitionarea celor mai performante echipamente medicale, alaturi de colaborarea unor medici experimentati si bine pregatiti profesional, cei mai buni din domeniu, pentru asigurarea calitatii actului medical, astfel incat clinica Proctoclinic poate fi considerata in acest moment o clinica proctologica de elita.

    Va prezentam in continuare aparatura din dotarea Proctoclinic, impreuna cu o scurta descriere a echipamentelor pentru a va convinge si dvs. ca aceasta clinica este dotata cu tot ceea ce inseamna nou, performant, sigur, eficient.

SISTEM VIDEOENDOSCOPIE OLYMPUS

olympus elvis exeraolympus
   Videocolonoscopia este cel mai performant mijloc de diagnostic utilizat astazi in patologia rectocolonica, indispensabil pentru stabilirea unui diagnostic exact care permite decelarea sau excluderea afectiunilor acestor organe care evolueaza cu simptomatologie superpozabila cu cea a afectiunilor anale.

   Olympus, liderul mondial actual in domeniul explorarilor endoscopice are o istorie indelungata in satisfacerea nevoilor utilizatorilor. Inca din anii ’50, de la dezvoltarea primei camere endoscopice, Olympus a preluat conducerea, aducand noi imbunatatiri si in acelasi timp raspunzand standardelor tot mai inalte din lumea medicala. Prin inovatie si traditie in excelenta, Olympus ofera solutii pionierat ce asigura ingrijire medicala profesionala, asigurand indeplinirea misiunii medicului: ingrijire medicala de calitate.

   Noul sistem de captare a imaginii EVIS EXERA II ofera o experienta cu totul noua in endoscopie, printr-o calitate a imaginii fara precedent. Atingand un inalt nivel de putere de procesare, impreuna cu cel mai larg unghi de vizibilitate disponibil sistemul ofera medicului posibilitatea de a depasi limitele cunoscute ale colonoscopiei. Procesarea digitala a imaginii, impreuna cu sistemul mecanic de filtrare a luminii (superior celui digital) ofera o excelenta vizibilitate a capilarelor si structurilor minuscule permitand medicului stabilirea unui diagnostic precis.

Utilizat la : Colonoscopie, Polipi, Biopsie colon

colonoscopAPARAT LIGATURA ARTERIALA CU GHIDAJ DOPPLER

ami
   Misiunea A.M.I.. este imbunatatirea calitatii ingrijirii medicale acordate pacientului prin dezvoltarea de metode noi, inovative de tratament. Metodele si produsele A.M.I. trebuie sa indeplineasca si sa asigure conditii precum: minimum de suferinta, timp postoperatoriu de recuperare cat mai mic, metode cat mai putin invazive, cele mai bune rezultate.

   Ligatura arteriala hemoroidala, ca metoda de tratament a bolii hemoroidale, a fost realizata in premiera in 1995, in Japonia. In prezent, proctoscopul A.M.I., ce are integrata fereastra de ligaturare, sistem de transmisie a luminii si traductor ultrasunete Doppler este utilizat pentru identificarea arterelor hemoroidale si ligaturarea acestora prin fereastra de ligaturare. Avand capacitatea de localizare cu precizie si rapiditate a arterelor, pastrand un nivel minim de risc atat pentru pacient, cat si pentru medic, proctoscopul cu ultrasunete ofera posibilitatea tratarii cu succes si fara dureri a hemoroizilor. Aceasta tehnologie a mai fost aplicata in scop terapeutic in tara noastra doar sporadic, in scop demonstrativ; ea este utilizata in clinica noastra, in mod curent, de medici specializati in Austria.

Utilizat la : Hemoroizi, Tratament hemoroizi

dopplerAPARAT RADIOFRECVENTA SURGITRON

ellmansurgitron
   Radiochirurgia (folosirea undelor radio de frecventa inalta in scop terapeutic) este o metoda atraumatica prin care tesuturile moi pot fi sectionate si coagulate, fara durerea din postinterventie si fara distrugerea tisulara a electrochirurgiei. radiochirurgia favorizeaza, accelereaza si amelioreaza net procedurile chirurgicale.

   Radiochirurgia contribuie la eliminarea conditiilor nefavorabile postchirurgicale cum sunt: durerea, tumefierea, infectia, spasmul si socul posttraumatic (postchirurgical), rezultat al pierderii excesive de sange si fluide.

   Inca din 1959, Ellman este un partener de incredere al medicilor din intreaga lume prin dezvoltarea si producerea de echipamente medicale de calitate. Tehnologia undelor radio de frecventa inalta (1,5 ~ 4 MHz) transmite tesuturilor unde radio pure, fara a incalzi tesutul, eliminand astfel riscul distrugerii structurilor tisulare colaterale. Oferind o incomparabila precizie, versatilitate si siguranta, aparatul cu radiofrecventa minimizeaza alterarea celulelor, reduce disconfortul post-operator si formeaza cicatrici minime, sporind vindecarea.

   Avand calitatea distructiilor tisulare cu efectul colateral cel mai redus dintre toate mijloacele fixe utilizate in practica medicala actuala, radiofrecventa este folosita de noi ca mijloc terapeutic de baza in multiple ipostaze ale afectiunilor anale, cum ar fi: incizii cutanate, biopsii, chisturi, abcese, tumori, cicatrici deformante, mariste, mariste-sentinela, cheloid, papilomatoza, carcinom bazocelular, fistule, epitelioame, controlul sangerarii, teleangiectazii, hemostaza.

Utilizat la : Hemoroizi, Fisuri anale, Tratament hemoroizi, Tratament fisura anala, Fistule anale, Condilomatoza

ellmanAPARAT COAGULARE IN INFRAROSU

lumatec
   Fondata in 1976, Lumatec este deschizator de drumuri in dezvoltarea tehnologiilor optice. Coagulatorul in infrarosu a revolutionat multe metode de tratament in lumea medicala, inlocuind electrozii electrici si injectiile chimice, devenind un standard mondial in coagularea tesuturilor. Procedura de coagulare in infrarosu ofera avantaje indiscutabile asigurand o viteza superioara de coagulare, dozarea precisa a energiei termice, fara sa afecteze sarcina sau stimulatorul cardiac. Infraredcoagularea este o tehnologie apropiata de coagularea prin LASER si a fost dezvoltata ca o parte a tehnologiei LASER. Infraredcoagularea penetreaza tesuturile cu viteza luminii si este convertita instantaneu in caldura.

   Timpul de coagulare este scurt, in jur de 1-1,5 secunde iar profunzimea de 1-3 mm este suficienta pentru coagulare. Interactiunea intre fascicolul de lumina si tesut este comparabila cu cea a YAG LASER. Actualmente se considera ca infredcoagularea este astazi mai eficienta decat LASER-ul in obtinerea hemostazei vaselor de suprafata.

   Coagulatorul in infrarosu este recomandat pentru hemoroizii de gradul I si II si, in special, pentru hemoroizii sangeranzi.

Utilizat la : Hemoroizi, Tratament hemoroizi, Condilomatoza

coagulatorASPIRATOR CHIRURGICAL

aspirator
   Creata in 1984, compania CA-MI s-a impus pe piata mondiala prin continua cercetare si dezvoltare, dezvoltand continuu linii noi de produse.

   Construit in conformitate cu ultimele norme de siguranta europene, aspiratorul chirurgical Askir 30 asigura aspiratia fluidelor corpului in deplina siguranta.

   Asociata ligaturii cu benzi elastice a hemoroizilor, aspiratia permite cuantificarea cu precizie a marimii masei hemoroidale ce urmeaza a fi ligaturata.

Utilizat la : Hemoroizi, Tratament hemoroizi,Colonoscopie

aspiratorSISTEM STERILIZARE - AUTOCLAV

cominox
   Nu poate fi vorba de o clinica proctologica de elita fara un control de cea mai inalta siguranta a sterilizarii instrumentelor. Desi majoritatea instrumentarului folosit in clinica noastra este de unica folosinta, anumite componente ale aparaturii utilizate care pot veni in contact cu pacientul necesita o sterilizare perfecta pentru a putea fi reaplicate.

   Avand 20 de ani experienta in domeniul sterilizarii cu abur, compania Cominox a adoptat standardele inalte de sterilizare impuse de normele europene, construind dispozitive pentru inalta sterilizare – autoclave de tip B.

   Controlul automat al presiunii si saturatiei de abur din camera de sterilizare impreuna cu design-ul ergonomic asigura performante superioare raportate la exigentele medicale actuale.

autoclav
sigilatorUNITATE ANESTEZIE

draeger
   Anumite proceduri necesita grade diverse de anestezie pentru ca pacientul sa beneficieze de un confort maxim, fara nici o suferinta suplimentara. Anestezia este asigurata, atunci cand este necesara, de aparatura performanta, furnizata de liderul mondial in domeniu, manuita de medic anestezist inalt specializat si cu experienta necesara.

   De peste jumatate de secol Drager Medical este unul din liderii tehnologiei anestezice, permitand terapiei intensive atingerea celor mai inalte nivele de performanta. Integrand monitorizarea pacientului, infuzia de tehnologie, ergonomia si optimizarea proceselor, unitatea de anestezie indeplineste cele mai exigente cerinte medicale, intrucat nu pot exista jumatati de masura in lupta pentru salavarea unei vieti.

anestezieELECTROCAUTER

erbe
   Desi utilizarea curentului electric in tratamentul diverselor afectiuni (inclusiv boala hemoroidala) dateaza de mai bine de 100 ani, acesta pare abia acum descoperit, electroterapia luandu-si in ultima vreme un avant fara precedent.

   ERBE Elektromedizin isi are inceputul in anul 1847, in Germania, o data cu deschiderea primului magazin. De atunci compania a continuat cercetarea, dezvoltarea si producerea de echipamente medicale, extinzandu-se considerabil pe piata mondiala.

   Electrocauterul ERBE ICC 200 este solutia ideala pentru utlilizarea endoscopica datorita functiei ENDO CUT, in scopul exciziei polipilor si papilelor, oferind siguranta maxima, confort in utilizare si functionalitate perfecta.

Utilizat la : Colonoscopie, Polipi

anestezieVIDEORECTOSCOP

sometechcamescope
   Nu exista un diagnostic corect in patologia anala fara vizualizarea directa a interiorului canalului anal. Deasemenea, majoritatea tehnicilor de tratament utilizeaza videoanuscopia ca mijloc de aplicare in buna siguranta a diverselor modalitati terapeutice.

   Sometech si-a inceput activitatea in domeniul sistemelor video pentru diagnostic in anul 1989, ajungand in prezent sa ofere solutii medicale complete ce include si echipamente medicale pentru tratament, nu numai pentru diagnosticare. Orientata spre implementarea celor mai noi tehnologii, Sometech construieste echipamente ce imbina optica medicala, electronica si aplicatii software, aceste echipamente raspunzand nevoilor actuale ale medicinei moderne.

   Un adevarat deschizator de drumuri in sisteme de vizualizare medicala, Dr.Camscope este un sistem inovativ de captare a imaginilor la un inalt nivel de calitate, avand posibilitatea de magnificare a imaginii pentru cresterea preciziei diagnostice. Impreuna cu sistemul software de management al imaginilor, acesta asigura urmarirea in timp a evolutiei afectiunilor, permitand medicului o evaluare corecta a pacientului in orice moment, si o cale de acces directa si sigura pentru aplicarea mijloacelor terapeutice.

Utilizat la : Consult, Hemoroizi, Fisuri anale, Tratament hemoroizi, Tratament fisura anala, Fisurile anale, Condilomatoza

videorectoscop