Hemoroizi, Tratament hemoroizi

Cu privire la aceasta afectiune a hemoroizilor au fost realizate cercetari inca din cele mai vechi timpuri (Hippocrate, Celse, Äeticus), practicandu-se solutii si tratamente ce constau in cauterizare sau ligaturi. Termenul isi are izvorul in greaca veche de la “haima” = sange si “thoos” = scurgere , ce s-ar putea traduce prin “hemoragie”.
In urma numeroaselor cercetari s-a ajuns la concluzia ca hemoroizii nu sunt altceva decat dilatatii de tip varicos ale venelor anorectale, asemanator varicelor de la membrele inferioare si ca nu devin entitati patologice decat in situatia in care se manifesta clinic prin semne, in rest, fiind considerate fenomene morfologice absolut normale.
Aceste dilatatii venoase anale numite hemoroizi devin entitati patologice numai ca urmare a actiunii unor factori patologici care pot fi infectiosi, disendocrini, functionali ori dismetabolici. Ca urmare a actiunii acestor factori se constata alterarea structurii si troficitatii peretelui venelor hemoroidale, fapt ce determina aparitia boli si implicit transformarea dilatatiilor venoase normale in dilatatii patologice.
Hemoroizii apar dupa varsta de 30 de ani datorita deteriorarii tesutului musculo-fibro-elastic, lucru care determina o mobilitate anormala a mijloacelor de fixare a acestora. Datorita presiunii intrarectala crescute, tesutul de fixare se poate rupe, permitand prolabarea (deplasarea) de hemoroizi interni la nivelul canalului anal. Simptomele aparute ca urmare a acestei afectiuni sunt prolapsul si sangerarile.
Boala provocata de hemoroizi prezinta perioade in care simptomele caracteristice sunt prezente si perioade de liniste. Manifestarea bolii nu prezinta o corespondenta intre dimensiunea si manifstarea clinica a hemoroizilor. Marimea acesora fiind independenta de manifestarea simptomelor specificate. Boala hemoroidala prezinta mai multe stadii, clasificate in 4 grade, de-a lungul carora pot aparea o serie de complicatii, clasificate la randul lor in dureroase supurative, hemoragice, si complicatii diverse (de tipul polipilor sau pseudopolipilor hemoroidali).

Ca tratament al afectiunii hemoroizi avem pe cel medicamentos, chirurgical si non-chirurgical (instrumental). Aceste tratamente au mai mult scopul de a fragiliza mucoasa si de a influenta mobilizarea hemoroizilor, decat scopul de a-i indeparta. In prezent sunt utilizate o multime de metode de rezolvare a siptomelor aparute, printre care amintim: scleroterapia, ligatura cu benzi elastice, fotocoagularea in infrarosu, crioterapia, ligatura arteriala hemoroidala, hemoroidoliza galvanica, yag laser–fotocoagulare, diatermocoagularea monopolara, diatermocoagularea bipolara.

Hemoroizi - tratament fara operatie

Tratarea hemoroizilor va avea loc doar in situatia manifestarilor clinice, rolul hemoroizilor fiind de altfel unui bine stabilit. Exista mai multe metode de tratament pentru hemoroizi, pe baza de medicamente, instrumentale si chirurgicale. La clinica noastra tramentele se realizaza utilizand tehnici nonchirurgicale, oferind pacientului avantajul unei vindecari rapide si eficiente. Experienta personalului medical de elita de care dispunem sta la baza reusitei in rezolvarea cazurilor de hemoroizi prin tratamente fara operatie, satisfactia pacientului fiind unul din principiile care sta la baza functionarii Proctoclinic. Mai multe detalii despre tratamentul bolii hemoroidale puteti gasi pe pagina intitulata tratament hemoroizi din cadrul sectiunii servicii.

Ce sunt hemoroizii ?

Afectiunea legata de hemoroizi este una foarte veche si isi are radacina in greaca provenind din cuvantul hemoragie. Ca si tratamente in tratarea de hemoroizi se recomanda cauterizarea sau ligaturile.
Boala provine de la anumite dilatatii ale venelor anorectale, dilatatii asemanatoare varicelor si care devin patologice din momentul aparitiei simptomelor, in rest acesti hemoroizi fiind fenomene absolut normale.
Dilatatiile venoase devin patologice ca urmare a actiunii unor factori infectiosi, disendocrini, dismetabolici sau functionali. Odata cu actiunea acestor factori apar alterari de structura si troficitate ale peretelui dilatatiilor venoase – hemoroizi.
Ca si simptome ale acestei deplasari putem avea prolapsul si sangerarile. In cazul afectiunilor cu hemoroizi, persoanele afectate pot prezenta si perioade de criza dar si perioade de liniste. Boala hemoroizilor nu prezinta o legatura intre marimea acestora si simptomele bolii, manifestarea bolii nedepinzand de marimea hemoroizilor.
Hemoroizii pot aparea chiar de la varsta de 29-30 de ani din cauza deteriorarii suportului de sustinere, fapt ce determina o mobilitate anormala a acestora. De cele mai multe ori din cazua presiunii intrarectale ridicate, suportul acestora se poate rupe ducand la deplasarea de hemoroizi in interiorul canalului anal.

Hemoroizi - motivele aparitiei

Cauza principala a aparitiei hemoroizilor este deteriorarea tesutului de sustinere, prolapsul fiind unul dintre simptomele caracteristice bolii hemoroizi. Fondul genetic este un factor foarte important, acesta contribuind la aparitia acestui fenomen. Netratata, boala hemoroii poate duca la complicatii de nedorit pentru pacieent, complicatii de tip supurativ sau hemoragic insotite de senzatii de durere profunda. Despre gradele de evolutie ale bolii puteti citi mai multe detalii pe pagina hemoroizi a site-ului nostru.

 
 
Consult   |    Tratament   |    Colonoscopie   |    Endoscopie   |    Preturi
     



Endoscopie

ENDOSCOPIA DIGESTIVA SUPERIOARA (EDS)

1. Simptome ce indica necesitatea Endoscopiei

Este recomandat sa efectuati un examen endoscopic in cazul in care prezentati urmatoarele simptome: dureri abdominale sau toracice ; stari de greata si voma; confirmarea de diagnostic pentru: ulcer esofagian, gastric, stomacal, tumori, polipi; obstructie digestiva superioara; verificarea persoanelor cu antecedente familiale de cancere digestive; arsuri epigastrice ; diaree, suspiciunea unei boli intestinale ; sangerari de origine digestiva ; tulburari ale deglutitiei; testare pentru prezenta Helicobacter Pylori ; verificarea persoanelor cu antecedente familiale de cancere digestive; confirmarea de diagnostic pentru: ulcer esofagian, gastric, stomacal, tumori, polipi; obstructie digestiva superioara; verificarea persoanelor cu antecedente familiale de cancere digestive; diaree, suspiciunea unei boli intestinale .

2. In ce consta Endoscopia?

Endoscopia este procedeul de explorare detaliata a esofagului, stomacului si primei parti a intestinului subtire (duodenul) cu ajutorul unui aparat numit endoscop.
Traseul urmat de endoscop este urmatorul : se introduce prin cavitatea bucala si apoi urmeaza drumul firesc catre esofag, stomacul si duoden(prima parte a intestinului subtire – consecutiv in explorare stomacului).
De regulă se efectuează medicaţie antialgică şi/sau sedativă în scopul creşterii confortului explorării şi în acest caz este recomandabil ca pacientul să vină însoţit; în plus, nu este permisă conducerea maşinii timp de 6 ore

Durata eplorarii este de 5 - 7 minute. In timpul procedurii se poate efectua si testul HP (Helicobacter Pylori); de asemenea se pot preleva biopsii daca este necesar.
Timpul total al procedurii este de cca. 30 minute.

3. Endoscopia - investigatie medicala de calitate!

Endoscopia este un procedeu medical de importanta majora in diagnosticarea afectiunilor legate de sistemul digestiv. Avand in vedere scaderea calitatii alimentatiei in ziua de astazi (mesele neregulate, mese de tip fast-food) este recomandat efectuarea unei investigatii de asemenea natura la intervale de timp regulate.

O importanta deosebita o reprezinta calitatea investigatiei propriu-zisa. Pentru a asigura calitatea unui serviciu medical trebuie avut in vedere experienta echipei medicale si aparatura de investigatie. Proctoclinic are unul dintre cel mai experimentat personal medical. Pentru mai multe detalii va rugam accesati aici.

SISTEM VIDEOENDOSCOPIE OLYMPUS

olympus elvis exeraolympus
    Evis EXERA II ofera putere de procesare, cel mai larg unghi de vizibilitate disponibil, calitate superioara a imaginii. Toate acestea si multe altele conduc la o mai buna diagnosticare.
   Olympus este liderul mondial actual in domeniul explorarilor endoscopice.

colonoscop

4. Pregatirea pentru Endoscopie

Este important ca medicul endoscopist sa cunosca bolile de care ati suferit anterior, interventiile chirurugicale si toate medicamentele pe care le folositi in mod constant;
Pacientul poate mănânca până cu 6 ore inainte, un mic dejun cu volum redus, fără grăsimi şi carne (pâine , brânză de vaci, lapte, caşcaval, produse de patiserie, ou).
Nu se vor bea lichide cel putin doua ore inaintea efectuarii procedurii.


Pregătire endoscopie


Accesati documentul de mai sus pentru informatiile necesare pregatirii in vederea efectuarii endoscopiei.