Despre noi > Sfaturi procto clinic - Bauturile de astazi
 
 
Clinica   |    Echipa   |    Aparatura   |    Articole   |    Emisiuni TV
     
Articole

Bauturile de astazi

Astazi, in societatea moderna, suntem indemnati sa consumam variate lichide cu implicatii mai mult Aportul de lichidesau mai putin cunoscute pentru sanatatea noastra. Orice substanta ajunsa in cadrul corpului uman este supusa unor procese de descompunere si absorbtie. In ceea ce priveste bauturile, apa continuta in bauturi de tipul cafelei, ceaiului, bauturile alcoolice sau acidulate creaza in organism un mediu acid, nociv pentru organismul uman. Pentru neutralizarea lor vor trebui consumate alimente alcaline cum ar fi legume proaspete, salata verde, fructe precum bananele coapte si pepenele galben si reduse alimentele acide, cum ar fi  carnea, produsele lactate, prajelile, conservele sau combinarea gresita a acestora (carne+cartofi; branza+paine, etc).

Conform experimentelor facute de Sang Whang, autorul cartii "Inversarea procesului de imbatranire", pentru a neutraliza efectul unui singur pahar de cola sunt necesare 8 pahare de apa obisnuita.

             Apa este o bautura necostisitoare, disponibila aproape in orice loc si in orice conditii. Viata si sanatatea depind intr-o mare masura de consumul adecvat de apa, asa cum a apreciat Leonardo da Vinci : apa este “seva vietii pe pamant”.

            Fara a fi nevoie de un efort prea mare, merita sa respectam aceste recomandari pentru sanatatea noastra.

 

 Alte sfaturi :
- Bauturile de astazi
- Cantitatea zilnica de apa necesara
- Efectele nocive ale alimentatiei fast-food
- Importanta meselor regulate
- Fibrele in alimentatie
- Alimentatia ideala